BORSTEN

    Borstlift

    In de loop der tijd kunnen de invloeden van het ouder worden, de zwaartekracht, gewichtsverlies, zwangerschap, verzorging en borstvoeding er toe leiden dat de borsten en ondersteunende huid van een vrouw slap en doorgezakt raken. Een borstlift of mastopexie is een chirurgische behandeling die bedoeld is om de borst en tepel in een jeugdiger positie te hervormen en te herpositioneren.
    Er zullen lidtekens op de borst zijn die permanent zijn omdat de operatie de herpositionering van de tepel en borstweefsel meebrengt. In de loop der tijd vervagen de meeste lidtekens duidelijk.
    Het kan enige tijd duren voordat het nieuwe uiterlijk van de borst duidelijk wordt door de zwelling die bij alle operaties optreedt. Tevens moet bedacht worden dat de borstlift niet voor altijd is aangezien de invloed van de zwaartekracht op ons lichaam uiteindelijk toch een rol zal spelen. De meerderheid van de vrouwen is zeer gelukkig met hun resultaten.

    Borstverkleining

    Vrouwen met erg grote borsten kunnen een reeks medische problemen ondervinden, veroorzaakt door het overmatige gewicht van hun borsten. Een borstverkleiningsoperatie kan nek- en rugpijn, huidirritatie, deformaties van het skelet en ademhalingsproblemen verlichten.
    De borstverkleiningsbehandeling verwijdert vet, klierweefsel en huid van de borsten, ze kleiner, lichter en steviger makend. Het kan ook de grootte van de areola, de donkerdere huid rond de tepel, verminderen. Het doel is een kleinere, beter gevormde borst te maken, in verhouding tot de rest van het lichaam.
    De behandeling brengt een ankervormige incisie mee die de areola omcirkelt, naar beneden doorloopt en de natuurlijke welving van de plooi tussen de borsten volgt. Liposuctie kan worden toegepast om overtollig vet uit het onderarm-gebied te verwijderen en hechtingen worden tussen de zevende en de tiende dag na de operatie verwijderd.

    Borstvergroting

    Borstvergroting is een operatieve behandeling om de vorm en omvang van de borst van de vrouw te benadrukken. De motieven voor deze behandeling kunnen zijn de wens grotere borsten te hebben, correctie van een borstverkleining na een zwangerschap en het in evenwicht brengen van borsten van ongelijke grootte.
    Borstvergroting wordt onder algehele narcose uitgevoerd, dus zult u gedurende de gehele operatie slapen.
    De wijze waarop uw implantaat wordt ingebracht en gepositioneerd zal afhangen van uw anatomie en chirurgisch advies. De incisie kan worden gemaakt in de plooi waar de borst de borstkas ontmoet, rond de areola of in de oksel. Door de incisie heen werkend wordt een zakje gemaakt, rechtstreeks achter het borstweefsel, dan wel onder uw borstwandspier. De implantaat worden dan gecentreerd onder uw tepels.
    Na de operatie zullen er bij u gedurende een dag drainagebuisjes aangebracht zijn. Hechtingen worden gebruikt om de incisies te dichten en verbandgaas kan over uw borsten worden aangebracht om het herstel te bevorderen. U zult zich waarschijnlijk gedurende enkele dagen na de operatie vermoeid en pijnlijk voelen maar na 24 tot 48 uur zult u weer op de been zijn.

Breast
Breast
Breast
Breast

 

 

 

 

 

 

Copyright © BCOSS. All Rights Reserved.