MUKA

    Mengubahkan Muka (Rhytidectomy)

    Pembedahan mengubahkan muka dicipta untuk membuangkan tanda-tanda umur dari muka dan leher. Ia boleh memperbaikikan kecacatan yang tidak dihendaki seperti kerut yang diakhibatkan oleh kulit lendut, pipi yang longgar dan lipat-lipat kulit di leher. Calon-calon pembedahan muka melaporkan bahawa pembedahan ini menolong mereka berwajah segar dan baik.

    Apabila kami menjadi tua, muka kami berubah dan kulit muka akan hilang elastiknya. Kulit ini akan berkumpul. Pembedahan muka boleh tolong membawa balik semula, kelihatan muda dengan membuangkan tanda-tanda umur. Pipi boleh dinaiki, lipatan kulit boleh diratakan, longgar-longar boleh diketatkan dan kulit leher diperbaiki dan kulit berlebihan dibuang. Rupa muka kamu tidak akan berubah tetapi kamu akan diberi kelihatan lebih muda.

    Insisi akan dibuat didepan telinga dan sekelilingnya kebelakang disembuyikan oleh garisan rambut. Otot-otot dan tisu bersambungan akan diketatkan dan kulit akan dipasang balik dimana yang berlebihan akan dibuang. Benang jahitan pembedahan akan dikeluarkan dalam masa beberapa hari sambil bersembuh. Kebengkakan adalah berlainan untuk calon-calon tetapi kamu boleh kembali ke aktiviti biasa dalam masa seminggu dan dalam masa tiga minggu, tanda-tanda tatacara ini akan hilang.

    Pembedahan menaiki kening (menaiki dahi) 

    Kedut diatas hidung dan ditengah dahi adalah tanda-tanda umur. Stres dan menjadi tua mengakhibatkan kami menunjuk wajah yang menjadikan kulit kami berlipat dan berupa serius, sedih dan tua. Pembedahan kening ini membawa balik wajah muda dan segar disekeliling mata dan atasnya. Pembedahan ini boleh juga hilangkan kelihatan letih, sedih atau gusar dengan menaiki kening.

    Pembedahan kening menghilangkan tanda-tanda umur dengan meratakan garisan-garisan kedut dan mennaiki kening yang berat. Dahi calon-calon pembedahan ini akan diratakan dan diberi kelihatan segar dan muda dengan mennaiki otot-otot dan tisu yang longgar.

    Insisi dibelakang garisan rambut akan mengurangkan tanda-tanda parut. Doktor pembedahan akan mennaiki kulit dan otot dahi supaya kelihatan segar dan muda dikembalikan.

 

 

face
face
face
face

 

 

 

Copyright © BCOSS. All Rights Reserved.