Kroppen

    Fettsugning

    Fettsugning är en procedur som kan hjälpa till att skulptera kroppen genom att avlägsna oönskat fett fram specifika områden så som buken, höfterna, ändan, låren, knäna, överarmarna, hakan, kinderna och halsen.
    Den ideala fettsugningspatienten är en normalviktig person med fast, elastiskt skinn och med fickor av överflödigt fett i vissa bestämda områden. Patienten borde vara fysiskt frisk och realistisk i sina förväntningar.
    Fettsugning kan utföras på ett poliklinikcenter eller på sjukhus. Om en större mängd fett ska avlägsnas, eller om fettsugningen är utförd i kombination med andra ingrepp, kan en sjukhusvistelse vara nödvändig. Fullbedövning är vanligtvis använt under utförandet för att försäkra sig om patientens komfort och välbefinnande.
Tillfrisknandet kan ta olika lång tid beroende på personens återhämtningsförmåga och mängden fettsugning som har utförts, dock borde patienten vara förmögen att återta måttlig aktivitet inom en vecka eller två. Patienten ges efter operationen ett avpassat åtsittande plagg att bära över det behandlade området i approximativt sex veckors tid.

    Bukplastik (lipectomy)

    Magoperationen – på engelska kallad Tummy Tuck – avlägsnar överflödigt skinn och fett från mellan – och nedre delen av buken och stramar åt musklerna i bukväggen. Ingreppet är även känt som en ”abdominoplasty”.
    De ideala kandidaterna för en Tummy Tuck är kvinnor och män som är i relativt god form och som har stora fettlagringar eller löst hängande bukskinn som inte har påverkats av dieter eller träning. Kvinnor som har genomgått åtskilliga graviditeter, vilka har tänjt ut bukens skinn och muskler, drar särskilt stor nytta av ingreppet. Äldre, mycket feta patienter som har förlorat sitt skinns smidighet kan också erhålla stor behållning av proceduren.
    En Tummy Tuck kan utföras partiellt (mini tuck) eller komplett. Båda ingreppen kan utföras isolerat eller i kombination med fettsugning för att få det efterlängtade resultatet.
   Partiell och komplett bukplastik kan utföras under fullbedövning.    Komplett bukplastikkirurgi tar vanligtvis mellan två och fem timmar att utföra, medan partiell bukplastikkirurgi kan ta mellan en och två timmar.
    Ett Tummy Tucks resultat är vanligtvis långvarit, så länge patienten kontrollerar sin vikt och tränar regelbundet.

 

 

Body
Body
Body
Body

 

 

 

Copyright © BCOSS. All Rights Reserved.