BUAH DADA

    MENAIKI BUAH DADA

    Apabila kami berumur, akhibat menjadi tua, kuasa tarikan, mengkurangkan berat badan, mengandung dan menyusukan bayi menjadikan buah dada dan kulit sokongannya menjadi longgar dan tidak ketat lagi. Pembedahan menaiki buah dada atau mastoplexy dicipta untuk berubahkan rupa dan tempat buah dada dan putting buah dada supaya ia berkelihatan lebih muda.

    Tanda-tanda pembedahan dan parut akan tetap kerana pembedahan in dilakukan dengan memotong tisu tetapi dalam masa parut-parut akan mengurang.

    Wajah buah dada akan mengambil masa untuk selesa kerana seperti semua pembedahan, tempatnya akan bengkak. Kamu diminta mengingatkan bahawa kesan pembedahan ini tidak berlanjut selama masa kerana kuasa tarikan akan mengubahkannya. Tetapi, lebih kurang semua perempuan terlalu puas hati dengan kesanan pembedahan ini.

     Mengurangkan Saiz Buah Dada

    Perempuan yang berbuah dada besar akan mengalami berbagai jenis masalah kerana keberatan buah dada. Pembedahan ini boleh menolong kesakitan leher dan belakang, kulit, kecacatan tulang dan masalah bernafas.

    Pembedahan mengurangkan saiz buah dada membuangkan lemak, tisu kelenjar dan kulit dari buah dada menjadikannya kecil, ringan dan lebih ketat. Ia boleh juga mengurangkan saiz areola, kulit warna tua disekeliling putting buah dada. Kesan pembedahan ini adalah untuk membina buah dada yang lebih kecil, berupaan baik dan saiznya betul dibandingkan dengan seluruh badan.

    Pembedahan ini dilakukan dengan insisi berupa sauh sekeliling areola dan menuju kebawah mengikut lipatan kulit buah dada. Liposuction juga digunakan untuk mengurangkan lemak dari bahagian bawah lengan dan jahitannya akan dikeluarkan pada hari tujuh ke sepuluh selepas pembedahan.

    PEMBEDAHAN MEMBESARKAN BUAH DADA

    Membesarkan buah dada adalah pembedahan untuk memperbaiki saiz dan rupa buah dada perempuan. Alasannya adalah biasanya, kehendakkan buah dada yang lebih besar, membetulkan saiz selepas mengandung atau supaya kedua-dua buah dada berupa imbang.

    Pembedahan ini dilakukan dengan anesthesia “general” dan kamu akan tidur seluruh masa pembedahan.

    Cara memasuki bahan isi dan menetukan tempatnya berbaring dengan setiap rupa badan calon dan cadangan doktor. Insis boleh dilakukan dilipatan kulit dimana buah dada bertemu dada, sekeliling areola atau di ketiak. Sebuah saku dibina ditisu buah dada atau diotot dada dan bahan isi ditentukan tempat, biasanya dibelakang putting buah dada.

    Selepas pembedahan ini, saluran keluar dipasang selama sehari. Jahitan diguna untuk menutup semua isisi dan pembalut digunakan. Selepas pembedahan ini, kamu akan berasa letih dan sakit untuk beberapa hari tetapi boleh berjalan dalam masa 24 ke 48 jam.

 

 

Breast
Breast
Breast
Breast

 

 

 

Copyright © BCOSS. All Rights Reserved.